Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
dr. Bárány János
Kérdezzen!




dr. Bárány János
Budapest, XI. ker.


 Tegye fel kérdését!

Az Ön e-mail címe:


* A kérdése és az orvos válasza a honlapon nyilvánosságra kerül. Az e-mail címe nem kerül ki a weboldalra.

Kérjük, olvassa le az alábbi képen látható szót, és írja be az alatta található mezőbe!
Ha nem olvashatóak a betűk, kérjen másik kódot az "Új képet kérek!" linkre kattintva. Ez védelmet biztosít az automatizált üzenetek és a kéretlen reklámleveleket küldő programok ellen.

captcha

Új képet kérek!

54048
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég kikezeltettem a visszatérő hüvelygombámat(legalábbis eddig úgy tűnik, hogy elmúlt) de a párommal szeretnénk elmenni Balatonra nyaralni, esetleg az ottani fürdőzés jelenthet-e valamiféle problémát a gomba miatt? Tegyek valamiféle óvintézkedést?
Köszönet!
Kedves Levélíró!
Először is remélem, hogy a párját is kezelték, ugyanis a gomba férfinél szinte sohasem okoz panaszt, pedig fennállhat nála is a fertőzés. Ha nem, 3-4 napig reggel és este használjon Canesten krémet(ez kapható recept nélkül).
Ami a kérdését illeti: Balaton, Velencei tó, strand, wellnes stb. esetén megelőzésképpen használjon a fürdés alatt tampont, amit egy gyógyszertárban recept nélkül kapható olajszerű folyadékkal (borax glicerin) "locsoljon körbe". Csökkenti az esélyét egy hüvelyfertőzés összeszedésére.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

53911
Tisztelt Doktor úr!Terhességem elején járok,kb.7.héten.(ultrahangra jövő héten megyek)A problémám az,hogy mikor nem tudtam hogy állapotos vagyok,addig esténként a párommal megittunk jópár üveg sört és hozzá pálinkát-nem sokat,de ittunk belőle.3 éve nem estem teherbe az előző terhességem óta,úgyhogy eszembe se jutott,hogy babás lehetek...Nem erőltettük az újabb babaprojektet,mert van már egy 4 éves ördögünk.Amióta pozitív a tesztem,természetesen egy kortyot se ittam.Az a kérdésem,hogy lehet e ettől a gyermekemnek valami fejlődési rendellenessége(nyúlszáj,magzati alkohol szindróma...stb)Korom miatt amúgy is mennem kell genetikai tanácsadásra(36 éves vagyok)azon kiderül,ha esetleg ártottam a babának?Köszönettel:egy eléggé aggódó mami
Kedves Levélíró!
Az elmondottakalapján szerintem nem kell aggódnia.Az első 6 hétben ha valami árt a terhességnek (gyógyszer, vegyszer, röntgensugár, vírusfertőzés), akkor az vetélést okoz és nem fejlődési rendellenességet. Az alkohol ilyet nem okoz.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

53060
Tisztelt Doktor Úr!

Kb 1 éve, volt egy hüvelygombás fertőzésem, elmentem a nőgyógyászomhoz, felírt egy gyógyszertári készítésű hüvelytablettát, el is múlt tőle. Az idei évben év elején újra kijött, ismét ezt a gyógyszert kaptam, majd utána még legalább 3-4 alkalommal észleltem a tüneteket(naponta 1-2-3szor viszket, folyás nagyon ritkán) de itt már canestent használtam, nem mentem orvoshoz. Az elmúlt héten ismételten éreztem, hogy viszket, elmentem az orvosomhoz, felírt egy 2db mycosyst-gyno tablettát, valamint normafloret, hogy helyrehozza a bélflórámat, be is szedtem mindkettőt, de ismét előjött ez a kellemetlen viszketés. Rettentően el vagyok keseredve, a párommal nem is érintkezünk, nehogy ő is elkapja a fertőzést. Mit tehetnék?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Levélíró!
Ez a levelezési rovat arra való, hogy általános szakmai kérdésekre válaszoljak. A levél nem helyettesítheti a vizsgálatot, az Ön panaszaira általánosságban nem tudok válaszolni. Kérem, keresse fel ismét nőgyógyászát, ha nem szűntek meg a panaszai.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

52931
doktor ur 21éves 2012március10.én szültem 3hétig volt mensesem azótacsak egy napjöt meg 2hete amulthéten az uh-papiromraez lett irva7cm-esuterus afv-ben endometrium4mm-es korai grav lehetséges a terhesség ha igen mégis hányhetes lehetek
Kedves Levélíró!
Nem biztos, hogy terhes. Az UH lelet alapján legfeljebb 4-5 hetes. Kb. 2 hét múlva újabb UH vizsgálat javasolt.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

52826
Tisztelt Doktor Úr!
35 éves vagyok,kisbabát szeretnénk.Az eddigi vizsgálatok alapján a férjem is és én is egészségesek vagyunk.Január,Február,Márciusi hónapokban clostilbegytet szedtem,de sajnos nem sikerült a teherbeesés(pedig a márciusi hónapban az eredményeim nagyon jók voltak,Nyh.7mm,háromrétegű.B.o.ov-A ban 24mm-es,és 20mm-es tüsző.J.o.ov-ban 25mm-es tüsző)Áprilisi Uh.-on a következő eredmények lettek:Nyh.9.5mm.jobb ováriumban 36x32mm-es solíd echójú képlet láth.Douglasban min.folyadék ábr.Szeretném megkérdezni ez mit jelent?
Válaszát előre is köszönöm!Lídia
Kedves Lídia!
A 36x32 mm-es solid echójú képlet lehet egy bevérzett tüsző, és lehet egy jóindulatú "szövettömörülés" a petefészekben. Nagy jelentősége nincs, kb. 2 menzesz után érdemes megnézni újra ultrahanggal. Ettől nyugodtan teherbe eshet.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

Összesen: 44 oldal
1234567


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

dr. Bárány János

szülészet-nőgyógyászat
baranyjan@yahoo.com

Szponzorált hirdetések