Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvosok a hálón
Orvosok
dr. Bárány János
Kérdezzen!




dr. Bárány János
Budapest, XI. ker.


 Tegye fel kérdését!

Az Ön e-mail címe:


* A kérdése és az orvos válasza a honlapon nyilvánosságra kerül. Az e-mail címe nem kerül ki a weboldalra.

Kérjük, olvassa le az alábbi képen látható szót, és írja be az alatta található mezőbe!
Ha nem olvashatóak a betűk, kérjen másik kódot az "Új képet kérek!" linkre kattintva. Ez védelmet biztosít az automatizált üzenetek és a kéretlen reklámleveleket küldő programok ellen.

captcha

Új képet kérek!

54781
Kedves Doktor Úr!
9 hetes terhes vagyok, a koraterhességi UH-n az derült ki, hogy az embryo csak 5 hét négy naposnak felel meg , 3mm a ülőmagasság, és a petezsák alatt echomentes terület van. Egyszer volt egy minimális vérzésem a terhesség alatt. Mit jelent ez a diagnózis a jövőre nézve, behozhatja még ezt a lemaradást a baba, vagy készüljek fel rá, hogy le kell mondanom róla, Köszönöm válaszát.
Kedves Levélíró!
Választ a 2. UH vizsgálat ad. Ezt 2-3 héttel az első után szokták végezni. Ebből kiderül, hogy él-e a terhesség (ha növekedett), és akkor csak annyi az eltérés, hogy később esett teherbe, mint az utolsó vérzéstől számítható. Lehet továbbá fejlődésben megállt terhesség, és ezért volt kisebb a számítottnál.
Az echomentes terület egy kis bevérzés a petezsák alatt - ez magyarázza a minimális vérzést. Ennek kóros utóhatása nincs. (Vagy felszívódik, vagy kevés vérzéssel kiürül.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

54345
Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap voltam nőgyógyásznál megcsináltatni a rákszűrést. Megvizsgált az orvos, majd az asszisztenstől kaptam egy hüvelytabletta receptet, de nem értettem miért, hiszen az orvos nem mondta nekem, hogy bármi bajom lenne. Azt felelte az asszisztens, hogy ezt a ,,gyógyszert" (Gynoflor 6x) akkor szokták felírni, ha gombás fertőzése van a betegnek. Nekem semmi erre utaló panaszom nincs, sőt vérvételen is voltam múlt héten, és csak a PDW illetve a Lymp% volt egy nagyon picit magasabb, mint kellene, de azt mondták, hogy ez nem számít eltérésnek, szóval teljesen negatív a vérképem.
Korábban kaptam gynoxin hüvelykúpot, abból egyet tegnap este elhasználtam, de ma reggel megjött a vérzésem, szóval nem használom tovább.
Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint a vérvétel kimutatta-e volna a gombás fertőzést, gyulladást? Ha lenne valami fertőzés, akkor kellene hogy legyen valamiféle panaszom?
Miután elmúlt a menstruációm menjek vissza az orvoshoz, vagy menjek el más orvoshoz megnézetni magam? Az is lehet, hogy csak megelőzés céljából írta fel a Gynoflort?
A vérzésem rendszeresen megjön, Triodenát szedek 2008 óta.
Válaszát előre is köszönöm!
G.B.
Kedves G.B.!
A Gynoflor a hüvely normális baktérium-flórájának és vegyhatásának a fenntartását segíti. Fertőzésre nem is jó.
Vérvétel nem mutatja ki a gombát, de nincs is Önnek semmi baja.
Hogy őszinte legyek, nem értem a dolgot; de minden esetre kárt nem tettek Magában.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

54157
Tisztelt Doktor Úr!
23 hetes kismama vagyok, és a vérképemben a következő adatok vannak, amik meg vannak jelölve, ami azt jelentheti hogy az értékek nem jók. Ebben kérem a segítségét, nem szeretnék hétfőig ezen idegeskedni :)
HGB 129 g/l
%LYMPH 18,0 %
%MID 4,1 %
%GRAN 77,9 %

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Andi :)
Kedves Andi!
A hgb nem tudom, miért van megjelölve, a 129 g/l normális érték. (általában 120 a normális alsó határa.)
A lymphocyta és granulocyta aránya terhesség alatt megváltozik, az első csökken, a második nő. Terhesség alatt ez szokásos elváltozás.
A MID-ről nem tudok nyilatkozni, nem tudom, minek a rövidítése, de valószínűleg - ha nem tér el nagyon a normál értéktől (ami mellette fel van tüntetve) - nincs jelentősége.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

54048
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég kikezeltettem a visszatérő hüvelygombámat(legalábbis eddig úgy tűnik, hogy elmúlt) de a párommal szeretnénk elmenni Balatonra nyaralni, esetleg az ottani fürdőzés jelenthet-e valamiféle problémát a gomba miatt? Tegyek valamiféle óvintézkedést?
Köszönet!
Kedves Levélíró!
Először is remélem, hogy a párját is kezelték, ugyanis a gomba férfinél szinte sohasem okoz panaszt, pedig fennállhat nála is a fertőzés. Ha nem, 3-4 napig reggel és este használjon Canesten krémet(ez kapható recept nélkül).
Ami a kérdését illeti: Balaton, Velencei tó, strand, wellnes stb. esetén megelőzésképpen használjon a fürdés alatt tampont, amit egy gyógyszertárban recept nélkül kapható olajszerű folyadékkal (borax glicerin) "locsoljon körbe". Csökkenti az esélyét egy hüvelyfertőzés összeszedésére.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

53911
Tisztelt Doktor úr!Terhességem elején járok,kb.7.héten.(ultrahangra jövő héten megyek)A problémám az,hogy mikor nem tudtam hogy állapotos vagyok,addig esténként a párommal megittunk jópár üveg sört és hozzá pálinkát-nem sokat,de ittunk belőle.3 éve nem estem teherbe az előző terhességem óta,úgyhogy eszembe se jutott,hogy babás lehetek...Nem erőltettük az újabb babaprojektet,mert van már egy 4 éves ördögünk.Amióta pozitív a tesztem,természetesen egy kortyot se ittam.Az a kérdésem,hogy lehet e ettől a gyermekemnek valami fejlődési rendellenessége(nyúlszáj,magzati alkohol szindróma...stb)Korom miatt amúgy is mennem kell genetikai tanácsadásra(36 éves vagyok)azon kiderül,ha esetleg ártottam a babának?Köszönettel:egy eléggé aggódó mami
Kedves Levélíró!
Az elmondottakalapján szerintem nem kell aggódnia.Az első 6 hétben ha valami árt a terhességnek (gyógyszer, vegyszer, röntgensugár, vírusfertőzés), akkor az vetélést okoz és nem fejlődési rendellenességet. Az alkohol ilyet nem okoz.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

Összesen: 44 oldal
1234567


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

dr. Bárány János

szülészet-nőgyógyászat
baranyjan@yahoo.com

Szponzorált hirdetések