Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvosok a hálón
Orvosok
dr. Bárány János
Kérdezzen!




dr. Bárány János
Budapest, XI. ker.


 Tegye fel kérdését!

Az Ön e-mail címe:


* A kérdése és az orvos válasza a honlapon nyilvánosságra kerül. Az e-mail címe nem kerül ki a weboldalra.

Kérjük, olvassa le az alábbi képen látható szót, és írja be az alatta található mezőbe!
Ha nem olvashatóak a betűk, kérjen másik kódot az "Új képet kérek!" linkre kattintva. Ez védelmet biztosít az automatizált üzenetek és a kéretlen reklámleveleket küldő programok ellen.

captcha

Új képet kérek!

34895
Tisztelt Doktor Úr!
Hétvégén spontán vetélésem volt, műszeres befejezéssel (megjött a menzeszem 1 napos késéssel, csak nem múlt el, emiatt kerültem be a kórházba). Sem a hüvelyi, sem a hasi UH-on nem látták, hogy hol lehetett a baba. A béta HCG eredményem 95, másnap 92 volt. Az orvos javaslatára történt meg a beavatkozás. Szeretném megkérdezni, hogy a HCG hormon mennyi ideig termelődik a "magzat" elvesztése után, ill. hogy meddig mutatható ki a vérből? Sajnos a szövettani eredményre még várni kell, hogy pontosan meg tudják mondani, mi is történhetett....
Az én vércsoportom negatív, a párom pozitív. Úgy tudtam, hogy csak a második terhességnél állhat fenn az összerférhetetlenség veszélye, és akkor lesz szükséges az anti-D injekció - ezt mos a műtét előtt megkaptam. Előfordulhat, hogy már az első terhességemet emiatt vesztettem el?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Mimi
Kedves Mimi!
A 95-ös béta HCG alacsony, nem valószínű ép terhesség mellette. Ez a terhességi hormon lassan bomlik le a vérben, egy vetélés után néhány hétig még kimutatható.
Az Ön esetében még ellenőrizni kellene, mert ha ismét emelkedik, akkor a méhenkívüli terhesség esélye valószínű. Ezt, illetve ennek a kizárását a szövettani eredmény is mutathatja, ha abban magzati elemeket találnak, akkor méhen belül volt az (elhalt) terhesség.
A vércsoportot illetően: Rh összeférhetetlenség esetén már az első terhességnél is kell adni anti-D injekciót, hogy a következő terhességek alatt se legyen probléma. A mostani eset (amennyiben elhalt méhen belüli terhesség igazolódik) teljesen független a vércsoporttól.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

34859
Kedves Dr-úr!

Arrol szeretnék kérdezni mit jelent ha az ultrahangon 2 petezsákot látnak, de mást nem 2009.05.08 az utolsó vérzés
A két külön petezsák az ikerterhességet jelent. 05.08-i utolsó vérzés esetén - ha a 14. nap körül esett teherbe - m-r látni kellene a magzatokat is.
Ha nem látszanak, akkor
1. 1-2 héttel később esett teherbe, mint az utolsó vérzés alapján várható
2. elhalt terhességről van szó.
A 2 eshetőség között egy 1-2 hét múlva elvégzett ismételt UH vizsgálat dönt majd.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

34668
Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon szomorú vagyok. Az orvosom ma jelentette be, hogy "Ki kell mondani, nem élő a terhessége!".
6 hetes és 4 napos vagyok/ voltam ma (a fogantatás pontos napját ismerem). A helyzet az, hogy a háromszori ultrahang vizsgálatot követve, mindig csak a petezsákot láttuk (jelenleg 27 mm- s), embriót nem.
Kérdésem az lenne, hogy valóban nem élő a terhességem? Azt hallottam, hogy a 7. hét előtt nem is mutatja ki sok ultrahang a szikhólyagot még. Viszont van már egy kis betüremkedés a petezsákon, ami eddig nem volt. (Vagy ez nem lehet a szikhólyag?) Lehet, hogy össze fog esni?
Még egy másik orvoshoz is kértem időpontot ultrahangra, de addig is kíváncsian várom a válaszát!

Köszönettel!
Ui.: Sokszor vannak görcseim, émelygek, de vérzésem nincsen.
Kedves Levélíró!
A második orvosnál az ultrahang eldönti a kérdést. Nem azért, mert ő jobb ultrahangos, hanem eltelik még néhány nap.
Azt írja: 6 hetes és 4 napos. Ha ezt a teherbeeséstől számolja, akkor nem élő a terhesség. Ugyanis a nőgyógyászok az utolsó vérzéstől számolnak, tehát ez "szerintünk 8 hetes és 4 napos. Ilyenkor már 15-18 mm-es embriónak kell látszani szívműködéssel.
Ha az utolsó vérzése volt 6 hete és 4 napja, akkor néhány napon belül - a 7. hét végére - már szikhólyagot és kb. 10 mm-es magzatot kell látni élő terhességnél.
Ezért írtam, hogy az újabb ultrahang dönt.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

34476
Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, van egy 1,5 éves kislányom. A ciklusom 33 napos. Április 30.-án volt menstruációm, június 2.-án is "megmutatkozott" egy kevés rózsaszínes váladék. Terhességi teszt 2-szer negatív lett. Voltam orvosnál, aki hüvelyi uh-ot végzett- az alábbit írta a papírra:
"az uterusban egy 4mm-es petezsák látható, jobb o. ov ban egy 20 mm-es echomentes ter." grav.5-6 hét
Kérdésem: mi az az echomentes terület? Csak nem méhen kívüli terhes vagyok, netán elhalt a babánk?
Az ovulációm végefelé eshettem teherbe- nagyon szeretnénk még egy babát.
Nagyon nagyon aggódom, legyen szives mihamarabb válaszolni!
Köszönettel: Kné Tamara
Kedves Tamara!
A petezsák méhen belüli terhességet igazol. Az echomentes terület pici ciszta, ez kis terhességnél nem kóros, a kis mérete miatt sincs jelentősége.
Kb. 2 hét múlva érdemes az ultrahangot ismételni, addigra a petezsákban már láthastó lesz a magzat és a szívműködés is.
Sok szerencsét a terhességhez.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

34475
Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, van egy 1,5 éves kislányom. A ciklusom 33 napos. Április 30.-án volt menstruációm, június 2.-án is "megmutatkozott" egy kevés rózsaszínes váladék. Terhességi teszt 2-szer negatív lett. Voltam orvosnál, aki hüvelyi uh-ot végzett- az alábbit írta a papírra:
"az uterusban egy 4mm-es petezsák látható, jobb o. ov ban egy 20 mm-es echomentes ter." grav.5-6 hét
Kérdésem: mi az az echomentes terület? Csak nem méhen kívüli terhes vagyok, netán elhalt a babánk?
Az ovulációm végefelé eshettem teherbe- nagyon szeretnénk még egy babát.
Nagyon nagyon aggódom, legyen szives mihamarabb válaszolni!
Köszönettel: Kné Tamara

Összesen: 44 oldal
17181920212223242526


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

dr. Bárány János

szülészet-nőgyógyászat
baranyjan@yahoo.com

Szponzorált hirdetések