Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Orvosok a hálón
Orvosok
dr. Bárány János
Kérdezzen!




dr. Bárány János
Budapest, XI. ker.


 Tegye fel kérdését!

Az Ön e-mail címe:


* A kérdése és az orvos válasza a honlapon nyilvánosságra kerül. Az e-mail címe nem kerül ki a weboldalra.

Kérjük, olvassa le az alábbi képen látható szót, és írja be az alatta található mezőbe!
Ha nem olvashatóak a betűk, kérjen másik kódot az "Új képet kérek!" linkre kattintva. Ez védelmet biztosít az automatizált üzenetek és a kéretlen reklámleveleket küldő programok ellen.

captcha

Új képet kérek!

34476
Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, van egy 1,5 éves kislányom. A ciklusom 33 napos. Április 30.-án volt menstruációm, június 2.-án is "megmutatkozott" egy kevés rózsaszínes váladék. Terhességi teszt 2-szer negatív lett. Voltam orvosnál, aki hüvelyi uh-ot végzett- az alábbit írta a papírra:
"az uterusban egy 4mm-es petezsák látható, jobb o. ov ban egy 20 mm-es echomentes ter." grav.5-6 hét
Kérdésem: mi az az echomentes terület? Csak nem méhen kívüli terhes vagyok, netán elhalt a babánk?
Az ovulációm végefelé eshettem teherbe- nagyon szeretnénk még egy babát.
Nagyon nagyon aggódom, legyen szives mihamarabb válaszolni!
Köszönettel: Kné Tamara
Kedves Tamara!
A petezsák méhen belüli terhességet igazol. Az echomentes terület pici ciszta, ez kis terhességnél nem kóros, a kis mérete miatt sincs jelentősége.
Kb. 2 hét múlva érdemes az ultrahangot ismételni, addigra a petezsákban már láthastó lesz a magzat és a szívműködés is.
Sok szerencsét a terhességhez.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

34475
Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, van egy 1,5 éves kislányom. A ciklusom 33 napos. Április 30.-án volt menstruációm, június 2.-án is "megmutatkozott" egy kevés rózsaszínes váladék. Terhességi teszt 2-szer negatív lett. Voltam orvosnál, aki hüvelyi uh-ot végzett- az alábbit írta a papírra:
"az uterusban egy 4mm-es petezsák látható, jobb o. ov ban egy 20 mm-es echomentes ter." grav.5-6 hét
Kérdésem: mi az az echomentes terület? Csak nem méhen kívüli terhes vagyok, netán elhalt a babánk?
Az ovulációm végefelé eshettem teherbe- nagyon szeretnénk még egy babát.
Nagyon nagyon aggódom, legyen szives mihamarabb válaszolni!
Köszönettel: Kné Tamara

34470
Kedves Doktor Úr!

Kérem segítsen! Ma voltam ultrahangon. 5 hetes terhes vagyok (tudom a fogantatás pontos napját) és a vizsgálat során csak a peteszák látszott. Normális ez? Úgy olvastam a 6-7 héten látszik az embrió. Egy hét múlva megyek kontrollra. Ügye van még remény? Állandóan émelygek, nem hiszem, hogy csak a peteszák az oka.
Köszönöm őszinte válaszát!
Kedves Levélíró!
Nem tudom, miért van megijedve, hiszen a kérdésére le is írta a választ. A 6-7. héten látszik csak az embrió, addig csupán a petezsák. Ez teljesen normális. Az émelygésnek nem a petezsák, hanem a terhesség az oka.
Üdvözlettel: dr. Bárány János

33919
Tisztelt Doktor Úr!Teherbe szerettem volna esni,de kiderült hogy nem tudok,mert cystám van!Lelet:Zölddiónyi jobb oldali ovarialis cysta. Bal oldal norm. adnexum. Uterus nagys. 38*mm Endometrium vastags. 8*mm. Ha a cystát eltávolítják egyből teherbe eshetek,vagy esetleg felkészülhetek arra is,hogy nem lehet kisbabám? Köszönettel:Andrea
Kedves Andrea!
A cystának és a teherbeesésnek semmi köze egymához! Egy zölddiónyi cysta nem túl nagy, nem kell eltávolítani, egyelőre 2 hónap múlva ultrahang kontroll vizsgálat javasolt. Eközben nyugodtan teherbe is eshet.
Ha ne adj Isten mégsem jönne össze a baba (1 év próbálkozás után számít kórosnak), akkor ki kell viztsgálni, miért nem esik teherbe. (Nem a cysta okozza.)
Üdvözlettel: dr. Bárány János

33897
Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel az első lombikon vagyunk túl. Május 5.-én termékenyültek meg a petesejtek, 8-án 2 db 8 sejtes embriót ültettek vissza. Ma 19.-én voltam vizsgálaton, a vizelet teszt pozitív lett, a vérből mért HCG szintem azonban "csak" 18-as, így jövő héten újabb vérvételre kell mennem. (az intézet referenciaszintjei: 20 felett pozitív, 1 alatt negatív. Azzal nyugtattak, hogy ez közelebb van a 20-hoz, de sztem 100 jobb lenne...) Kérdéseim:
1. Előfordulhat-e, h. lassabban fejlődik a terhességem és jövő hétre megugrik a HCG?
2. Van-e értelme 1-2 naponta otthon tesztelgetnem, hogy lássam, erősödik-e a rózsaszín csík? (önmagam megnyugtatása érdekében)
3. A normál ciklusom elég hosszú, 35 napos szokott lenni. Lehet, hogy emiatt lassabban indul be a HCG termelés?
4. A hormonkezelés alatt valószínűleg túlstimuláltak, 33 petesejtem lett. Okozhat ez is "problémás" beágyazódást?

Várom megtisztelő válaszát!

Köszönettel, M.N.
Kedves M.N.!
Sajnos a lombik program (IVF) elég speciális terület, nem nagyon értek hozzá.
1. Nem tudom a választ.
2. Nem érdemes tesztet csinálni 1-2 naponta, mert a teszt csak tudomásom szerint - 100 vagy 200 egységtől pozitív, tehát "sokszor" kaphat negatív eredményt, miközben nőhet a HCG érték.
3. a ciklushossz nem befolyásolja a HCG termelést. A 35 napos ciklus azt jelenti, gogy kb. a 21. napon szokott peteérése lenni.
4. A stimulálás mértéke szerintem nem befolyásolja a beágyazódást.
Ezektől függetlenül sok sikert kívánok.
Üsvözlettel: dr. Bárány János

Összesen: 44 oldal
17181920212223242526


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

dr. Bárány János

szülészet-nőgyógyászat
baranyjan@yahoo.com

Szponzorált hirdetések